2010. szeptember 15., szerda

Senj 2.

Mivel valamilyen különös oknál fogva hajnali 5 kor már 2 és fél órája nem tudok aludni (bár az ezzel való próbálkozást csak egy órája adtam fel) így írok egy rövid és velős összefoglalót Dari+Imi Zsófi+Ádám kiruccanásáról Senjbe. Az esetleges elütésekért vagy érthetetlen mondatszerkezetekért előre is elnézést kérek, mondhatnám, hogy elvégre is hajnali 5 van, de nem, csak én írok.
Röpke 4 éjszakát töltöttünk Senj városában, melyre a választás teljesen véletlenül este, nem a Dudiékat majmoltuk. Indulásunk előtt hosszan aggódtunk az időjárásért, mely aggodalmunk lefelé menet az autópálya folyamatos hőfok kijelzése mellet sem múlt el, annak köszönhetően, hogy a tenger megközelítve a hőfokok egyre csak csökkentek. Átlag 17et írt, a max amit láttunk 19volt. Senj fölött a tengeri kilátás erős és hideg széllel fogadott, de a z idő tiszta volt. Ennek főleg azért örültünk mert az út egyharmadában elkísért az eső.
Végül az időjárásra nem volt semmi panasz, végig 25 fok körül mozgott a levegő, sőt utolsó napra a szél is elállt. A Tenger valóban picsa hideg Senj alatt, olyannyira hogy mikor Szombat délután az Imivel csak azért is bele erőltettünk magunkat, sikítva kellet kimenekülni, mert csontig hatolóan fájt.
Első napunkból levonva a tanulságot, másnap elkocsikáztunk Rab szigetére (komp), itt már elfogadható volt a víz. Hétfőn míg a lányok tovább dolgoztak a hideg Senj-i tenger partján a színüken, addig az urak cigi után és sör közben filmet néztek és alukáltak.
Kedden újabb nap a tengerparton, de ezúttal Krk szigetnén, ahova hídon át vezet az út. Ez a nap isteni volt, igazi tengerpartozás, végre tényleg volt haszna beruházni egy kétszemélyes matracra.
Szerda rövid délelőttje a kultúrának lett "áldozva", megnéztük a Senj.i várat.
Az út haza már szinte egyhangúnak is lett voolna nevezhető, végig jó tempojú haladás, verővényes napsütés, de!

De az történt, hogy annak ellenére, hogy 5 napon keresztül előzgettem a kocsikat a hegyi utakon, 70-90-110, az autópályán 140-160, na mi történt, na mi? Hát persze hogy megbaszott egy rendőr, de vajon mikor? 150 méterre a Senj vége tábla előtt, az indulás 2. percében. Kidumálni nem tudtam, 500 kunám bánta (1Kuna=40 Ft). Gecik! Sebja, jó nagy pró felhővel hagytam ott azt a geci motorosrendőrt tovább sunnyogni egy parkoló autó mögött, haza meg 5 óra alatt érünk.
Nem baj, ők levágtak 500 kunára, mi meg elloptunk egy tengeri sünt, egy pici rákot (ez már halott volt), az út széléről egy gyönyörű kaktusz 2 levelét és még két kavicsot is a tengerből.

Ha majd egyszer felnövök remélem fogok tudni olyan szellemeset írni mint a Dudi. Addig is inkább jó kor megyek Senjbe (oda többé nem), hogy jó idő legyen.

5 megjegyzés:

  1. Hat, igen... en is gondolkoztam azon, h megirom a Senj-i utunkat, de Adam nemalvasa beelozott :)

    Csak azt tudom mondani, hogy szopjon le mindenki, aki elatkozta az utunkat, mert k joooo ido volt ;)
    Zsofival csokibarnak vagyunk, remelem ezt mindenkinek meg fogom tudni mutatni (spanyolorszagiakat uberelni nem fogjuk, de a magyarorszagiakat igen...)

    Remelem Adi hamar felrakja a kepeket ;))))

    Megjegyzesek: Senjbe soha tobbet, de Krk es Rab johet akar szeptemberben is ;)
    Szallasunk jo volt, de varom h Adam mikor irja meg a reklamalo levelet (az orokke elegedetlen zsido...)
    Mi pedig oregszunk, mert mi nem reszegeskedtunk mint Senj1-esek...

    Könnyű böjtöt holnap-holnaputánra mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. a Fanni "kakis wc papirja" után igen hosszú időnek kellett eltelnie, hogy valaki lány létére, egy újabb, hasonlóan szépséges, szemet kápráztató mondattal lepjen meg bennünket. "szopjon le mindenki" rulez:)

    VálaszTörlés
  3. azért a kakis wc papírt ez nem szárnyalta túl.... sőt...

    VálaszTörlés
  4. Azert orulok, hogy az egyetlen, Izraelbol szarmazo blog-bejegyzesem az arab lanyok toilett-hasznalati szokasairol ilyen emlekeket hagyott mindenkiben:)

    VálaszTörlés